|
Pytanie - Boty, sny LD = OOBE! |
| Autor |
Wiadomość |
grzecho [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-21, 20:17
|
|
|
| OOBE = LD , LD = OOBE . Tyle że podczas tzw. przez niektórych LD świadomość i pojęcie tego gdzie się znajdujemy jest mniej wyraźna niż podczas pełnego OOBE, czy jak ktoś woli - jest mniejsza synchronizacja. |
|
|
|
 |
moreno

|
Wysłany: 2010-07-21, 21:57
|
|
|
Bigplacek pisz pisz ja lubie czytać wartościowe rzeczy nie krępuj się .Mało jest tego typu postów z własnych przeżyć ludziów ,którzy mają oobe |
_________________ Świat należy do młodzieży |
|
|
|
 |
Abi
Obemaniaczka

|
Wysłany: 2010-07-26, 16:21
|
|
|
Wszyscy mówia ze LD i OOBE to to samo. Może i tak, ale ja podczas klarownego OOBE i klarownego LD czuje sie zupelnie inaczej. Tak jakby w LD nic nie bylko w stanie na mnie "mocno" wpłynac, przestraszyc, zaskoczyć (mimo ze akcje sa fajne, scenerie, spotykane istoty itp). Natomiast w OOBE jest jakoś inaczej. Inaczej odczuwam i jakoś tak inaczej jestem, nie wiem jak to ując. |
|
|
|
 |
bigplacek

|
Wysłany: 2010-07-27, 09:49
|
|
|
Tezę, że LD i OBE to jedno i to samo doświadczenie stawia przede wszystkim Darek w swojej książce. Dlatego właśnie teza ta jest tak popularna. Ja mam inne zdanie, uważam, że oba doświadczenia są podobne i maja wiele wspólnego (można z LD przejść do OBE) ale są też różnice. Oczywiści Darek Sugier to dla mnie autorytet ale pamiętajmy, że to właśnie Darek pisał w swojej książce, żeby nie przyjmować wszystkiego co pisze bezkrytycznie. To Darek zachęcał do własnych przemyśleń i odczuwania LD-OBE "po swojemu".
Jak pisałem kilka postów wcześniej łączenie LD-OBE to temat rzeka. Jutro mam wolny wieczór więc planuje napisać coś więcej na ten temat. |
|
|
|
 |
grzecho [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-27, 10:19
|
|
|
Dodam tylko, że moje zdanie zawarte we wcześniejszym poście nie jest oparte na żadnej książce ani na żadnym "autorytecie". Książki Sugiera nie czytałem i szczerze mówiąc w ogóle mnie ona nie interesuje tak samo jak jej autor jakkolwiek by to brzmiało . Według mnie każdy powinien opierać się na swoim własnym doświadczeniu i niego wyciągać wnioski. Amen |
|
|
|
 |
moreno

|
Wysłany: 2010-07-27, 11:07
|
|
|
Książka Sugiera jest prostymi słowami napisana.Autor też jest prostym człowiekiem.Ubiera swoje przemyślenia w proste słowa, on sam nie raz podkreślał , żeby nie bawić się w nazewnictwo.Bo czy to jest ważne?Nie raz się spotkałem z tezą , że LD=OOBE.Jeśli ktoś chce się bawić w nazewnictwo proszę bardzo. Ogólnie reasumując książkę Sugiera fajnie się czyta i szybko.Mam ją i chętnie się jej pozbędę.Wiec jak Grześ natchnie Cie mogę Ci ją odstąpić za DARMO nawet prześlę Ci ją na własny koszt.
P.S Bigplacek w śpiworze Ci do twarzy |
_________________ Świat należy do młodzieży |
|
|
|
 |
grzecho [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-27, 11:56
|
|
|
| moreno napisał/a: | Książka Sugiera jest prostymi słowami napisana.Autor też jest prostym człowiekiem.Ubiera swoje przemyślenia w proste słowa, on sam nie raz podkreślał , żeby nie bawić się w nazewnictwo.Bo czy to jest ważne?Nie raz się spotkałem z tezą , że LD=OOBE.Jeśli ktoś chce się bawić w nazewnictwo proszę bardzo. Ogólnie reasumując książkę Sugiera fajnie się czyta i szybko.Mam ją i chętnie się jej pozbędę.Wiec jak Grześ natchnie Cie mogę Ci ją odstąpić za DARMO nawet prześlę Ci ją na własny koszt. |
dzięki za chęci ale nie potrzebuję |
|
|
|
 |
|
|